15 september 2013

Romige boterkoek!

Vandaag bakt Cressida samen met dochterlief een heerlijk romige boterkoek. Een gemakkelijk en snel recept en een echt Nederlandse lekkernij voor bij de koffie. Romig van binnen en met een heerlijk knapperig korstje.




Recept voor boterkoek - 12 punten of een heleboel kleine stukjes


Ingrediënten

200 gram patentbloem
150 gram witte basterdsuiker
175 gram Blueband Cakes & Koekjes op kamertemperatuur
1 ei
1 snufje zout
eventueel een theelepel citroenrasp
een boterkoek of taartvorm (doorsnede 20-24 cm.)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem, de suiker en het zout in een schaal door elkaar. Klop het ei los en doe de helft bij de bloem- en suikermengsel. Voeg hier de in stukjes gesneden boter - en eventueel de citroenrasp - aan toe en meng het geheel in een keukenmachine of met een handmixer. Kneed het deeg nog even door met een (koele) hand en druk het in de boterkoekvorm. Bestrijk de bovenkant met ei en trek er met een vork een ruitpatroon in. Zet de vorm in het midden van de oven en bak de boterkoek op 180 graden gedurende 30 minuten goudbruin en gaar.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.