woensdag 9 oktober 2013

Crème Brûlée!

Gebrande room is de vertaling voor dit heerlijke nagerecht. Het recept mag hier niet ontbreken want het is het favoriete nagerecht van onze zoon Lukas. Het recept is eenvoudig, het resultaat heerlijk romig met een knapperig karamellaagje. Zo lekker!


Recept voor Crème Brûlée - voor 4 personen

Ingrediënten
250 ml slagroom
150 ml melk
100 gram suiker
4 eierdooiers
1 vanillestokje (of een theelepel vanille essence)
4 eetlepels rietsuiker

Bereiding
Verwarm de oven voor op 120 ºC. 

Doe de slagroom, melk en suiker in een pan. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met een mes de vanillezaadjes uit het stokje. Doe dit bij het slagroommengsel. Verwarm het mengsel heel rustig tot aan de kook. 

Klop ondertussen de eierdooiers zachtjes los. Haal het slagroommengsel van het vuur als het kookt en voeg het al roerend met de garde bij de eieren. Giet de crème door een zeef in een schaal of kan. 

Vul de ramekinbakjes tot de helft of 2/3e met de crème en plaats deze in een diepe ovenschaal. Vul de ovenschaal met kokend water tot de ramekinbakjes voor de helft in het water staan. Zet de ovenschaal 45 minuten in de oven. De crème is gaar als hij een beetje 'wobbelt' als je het bakje heen en weer beweegt. Haal de bakjes uit de oven en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur en zet ze dan een nachtje - of in ieder geval 2 uur - in de koelkast. 

Strooi voor het serveren een eetlepel rietsuiker over de crème en smelt dit laagje met behulp van een gasbrandertje. Een minuutje direct onder de grill plaatsen kan ook, maar het gasbrandertje maakt het net wat leuker!

Even laten afkoelen en de crème brûlée is klaar om te serveren.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten