28 september 2020

Superlekkere Spinazieschotel!

Een lekkere, eenvoudige ovenschotel, waarvan ik het recept steeds op moet zoeken, vandaar dat ik hem hier even opsla.

Ingrediënten voor 4 personen
750 gram (diepvries) spinazie
4 eieren
aardappelpuree of gekookte aardappelschijfjes
400 gram rundergehakt
2 sjalotjes
een teentje knoflook
kerriepoeder
zout
peper
paneermeel
roomboter




Bereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden. Kook de eieren hard (7 a 8 minuten) en snijd ze in plakjes. Maak aardappelpuree. Bak het gehakt rul, goed kruiden met zout en peper en veel kerriepoeder. Voeg hier de versnipperde sjalotjes en fijngesneden knoflook aan toe. Even meebakken. Ontdooi en verwarm de spinazie en laat dit goed uitlekken in een vergiet. 

Vet een ovenschaal in en vul deze met de spinazie, dan een laag plakjes ei en dan het gehakt. Als laatste de aardappelpuree of plakjes gekookte aardappel. Sluit af met een laagje paneermeel waar je wat klontjes boter op legt. Plaats de schaal in de oven gedurende 20 minuten. De laatste 5 minuten kun je de grill even aanzetten om een knapperig korstje te krijgen. 

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.