Recept voor malse gehaktballen - voor 4 personen
Ingrediënten
400 gram rundergehakt
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel mosterd
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel zout
1 ei
60 gram paneermeel
300 ml vleesfond
eventueel een fijn gesnipperd uitje
Bereiding
Kneed alle ingrediënten (behalve de vleesfond) met de hand door elkaar tot alles goed gemengd is. Draai hier (als het erg plakt met natte handen) ballen van. Ik druk ze altijd een beetje plat zodat ze makkelijker te bakken zijn, maar hou je van een ronde bal, be my guest. Verhit in een braadpan wat (vloeibare) boter en braad de ballen tot ze een lekker bruin kleurtje hebben. Schenk de fond hierbij en laat de ballen in 30 minuten op laag vuur gaar worden, houd het deksel schuin op de pan.
60 gram paneermeel
300 ml vleesfond
eventueel een fijn gesnipperd uitje
Bereiding
Kneed alle ingrediënten (behalve de vleesfond) met de hand door elkaar tot alles goed gemengd is. Draai hier (als het erg plakt met natte handen) ballen van. Ik druk ze altijd een beetje plat zodat ze makkelijker te bakken zijn, maar hou je van een ronde bal, be my guest. Verhit in een braadpan wat (vloeibare) boter en braad de ballen tot ze een lekker bruin kleurtje hebben. Schenk de fond hierbij en laat de ballen in 30 minuten op laag vuur gaar worden, houd het deksel schuin op de pan.
Heerlijk met gekookte aardappeltjes, spinazie en een gekookt eitje. Ik weet al wat we vanavond gaan eten!
Gehaktballen!* |
* Excuses voor de slechte kwaliteit van de foto. Als ik weer een balletje bak volgt een betere!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.