woensdag 13 november 2013

Feest taartje!

… en het recept voor ganache!

Voor twee lieve vrienden als verrassing een gezellige taart voor een gezellig feest. De taart is bekleed met fondant en marsepein en afgesmeerd met witte chocoladeganache. De bovenste laag bestaat uit chocoladebiscuit gevuld met vanillecreme en kersenconfiture, de onderste laag is gemaakt van moscovisch vanille biscuit gevuld met een laag pure chocoladeganache en kersenconfiture.


Ganache
Deze ganache heeft de consistentie van pindakaas is daardoor erg geschikt om een taart mee af te smeren en te vullen. De ganache wordt stevig in de koelkast zodat je een mooie basis hebt om de taart strak te bekleden. De smaak is heerlijk. Gebruik voor ganache pure chocolade van goede kwaliteit. Je kunt ook witte chocolade gebruiken, maar het resultaat is dan wat zoeter. Ik gebruik de Belgische chocoladepastilles van Callebaut. Het recept voor witte chocolade bevat minder slagroom omdat witte chocolade een hoger vetgehalte heeft.

Ingrediënten

600 gram pure chocolade in stukjes
300 ml slagroom

of

600 gram witte chocolade in stukjes
200 ml slagroom

Verhit de slagroom in een pannetje tot het bijna kookt en schenk het over de chocolade. 


Laat dit een minuutje staan - even schudden mag - en roer het mengsel goed door met een spatel. Mochten er nog stukjes chocolade in zitten kun je het mengsel gedurende 30 seconden verwarmen in de magnetron. Pas op dat het niet te heet wordt want dan verbrandt de chocolade en kun je de ganache niet meer gebruiken.


Als de ganache helemaal is afgekoeld kun je het opkloppen met een handmixer. Hierdoor krijgt het een luchtige smeerbare structuur. De ganache is het gebruiken voor het afsmeren en vullen van taarten. 

Let op: 

Serveer de taart in kleine stukjes want het wordt erg machtig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten