vrijdag 3 januari 2014

Feestelijke aardbeientaart!

Voor de 12e verjaardag van Merel hebben we een lekkere aardbeientaart gebakken. De basis voor de taart bestaat uit een luchtige biscuit. Vanwege tijdgebrek hebben we voor het biscuit een mix gebruikt van FunCakes. Heel gemakkelijk en het resultaat was heerlijk. De taart is gevuld met aardbeienconfiture en geklopte slagroom.


Aardbeientaart!Ingrediënten
400 gram biscuitmix van Funcakes
320 gram, 6 stuks eieren
40 gram water
400 ml. slagroom
400 gram aardbeien
4 eetlepels aardbeienconfiture
2 zakjes vanillesuiker
3 eetlepels suiker
1 zakje klopfix
50 gram amandelschaafsel

Bereiding
Verwarm de eieren door ze 5 minuten in een schaal met warm water te leggen. Warme eieren zorgen voor een mooie rijzing van het beslag. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Breek de warme eieren boven een beslagkom en voeg hierbij het water en de biscuitmix*. Mix gedurende 8 minuten, eerst op een lage stand met eventueel een theedoek over de kom tegen het stuiven, daarna op de hoogste stand. Mix het beslag gedurende 3 minuten na op de laagste stand. Dit zorgt ervoor dat eventuele luchtbellen verdwijnen. Ik gebruik altijd een Kitchenaid, maar je kunt ook een handmixer gebruiken.

Vet ondertussen een bakvorm met een doorsnede van 24 cm. in en verdeel een heel dun laagje bloem over de ingevette vorm. Ik gebruike zelf een bakpan van Wilton met een hoogte van 7,5 cm. En een bakspray van Dr. Oetker. Maar vloeibare boter of gewone boter werkt ook prima. Vul de bakpan tot 2/3 met het beslag en plaats deze in de voorverwarmde oven. Ik bak de biscuits 10 minuten op 160 graden, 10 minuten op 170 graden en 10 minuten op 180 graden. Het opvoeren van de temperatuur zorgt voor een gelijkmatige rijzing.

Laat het kapsel afkoelen op een rooster en snijd het twee keer door. Klop de slagroom tot het iets dikker wordt. Zoet de slagroom met 3 eetlepels suiker en 2 zakjes vanillesuiker. Strooi er, als de slagroom bijna stevig is, een zakje klopfix door.  Doe dit niet te vroeg, dan kun je kleine klontjes in je slagroom krijgen die vettig aanvoelen in je mond. Heel vies. Door de klopfix blijft de slagroom mooi stevig. Smeer beide lagen van de taart in met een dun laagje confiture en smeer er een laag geklopte slagroom op.

Stapel de taart en besmeer de buitenkant met slagroom. Rooster tenslotte het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en beplak de buitenkant van de taart hiermee. Versier de bovenkant van de taart met gehalveerde (of plakjes) aardbeien.Jarig Jetje!

* Zelf biscuit maken kan natuurlijk ook, kijk voor het recept hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten