vrijdag 8 december 2017

Groenten en garnalen!

Dit recept heeft niet veel te maken met mijn gewoonlijke baksels, maar het is zo lekker dat ik het graag wil delen. En voor mezelf wil opslaan om het nog eens te kunnen maken. Het is een recept van Chef met Lef! Nigel van der Horst, dat ik heb aangepast. In de originele versie zijn de groenten rauw en worden ze als salade gegeten. Ik heb ze roergebakken gebruikt en voor extra smaak wat meer dressing toegevoegd. En wat dingen weggelaten waar ik niet van houd, zoals koriander.

Het resultaat is een heerljk gezonde roerbakschotel met garnalen, verse groenten en soba noedels. Heerlijk. Echt een aanrader!

Foto: nigelvdhorst.com


Ingrediënten voor 4 personen
200 gram soba noedels (wij zijn kleine eters, eventueel 100 gram meer gebruiken)
300 gram Chinese kool, fijngesneden
100 gram wortel fijngesneden
100 gram puntpaprika in reepjes
100 gram taugé
500 gram grote gepelde garnalen
fijngesneden sjalotje
chilikruiden
paprikapoeder
sesamzaadjes
sriracha sauce
zout

voor de dressing
een geraspt teentje knoflook
8 eetlepels soyasaus
5 eetlepels vissaus
2 eetlepels sesamolie

Bereiding
Kook de noedels 4 minuten (volgens de gebruiksaanwijzing) in water waar een snufje zout aan is toegevoegd. Spoel ze af met koud water en zet apart. Roerbak de groenten een paar minuten in wat olie. Verwijder het darmkanaal uit de garnalen en kruid ze met chilikruiden, wat zout en paprikapoeder. Bak de garnalen in een aparte pan met het sjalotje ongeveer 4 minuten in een scheutje zonnebloemolie. (Als de garnalen al zijn voorgekookt hoeven ze alleen even door te warmen.) Voeg de garnalen en de noedels bij de groenten en voeg de dressing toe. Verwarm dit geheel nog even goed door, voeg voor wat extra pit een paar druppels sriracha sauce toe en strooi er wat sesamzaadjes over.

Bij ons één van de favoriete gerechten! Heerlijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten