zondag 13 maart 2016

Dino voor Diederik!

Diederik wilde graag een Dinotaart voor zijn verjaardag. Je maakt van tevoren een plan, maar je weet nooit hoe de taart precies wordt. Deze is precies geworden zoals ik hoopte, heel trots op!

Diederik's Dinotaart

De taart is gemaakt van een gemarmerde biscuit van vanille- en chocoladecake. De bovenste laag is gevuld met vanillecrème en aardbeienconfiture, gemaskeerd met chocoladeganache. De onderste taart is gevuld en gemaskeerd met chocoladeganache. Voor deze taart gebruikte ik voor het eerst plexiglas platen om de ganache op de taart aan te brengen, ik ben om en wil niet meer anders! Wat een prachtig strakke taart krijg je zo! Ik zal binnenkort een uitleg plaatsen. 

Ik ontving een hele lieve reactie van de moeder van Diederik:

Dag Cressida,

Jeetje wat zag die taart er in alle opzichten op en top verzorgd uit!! Lieve brief erbij, schitterende taart om te zien en ook verrukkelijk van smaak! Ongelofelijk bedankt namens ons allemaal en in het bijzonder van de jarige job die de dino graag wilde opsmikkelen :-)


3 opmerkingen:

 1. Nogmaals: waaaauw! Ben heel benieuwd nu naar de betekenis van gemaskeerd (afgesmeerd?) en ik hoop op een tutorial van het gebruik van plexiglas platen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ragna,

   Dank voor alle complimenten! Ben je aan de bak? Erg leuk!

   Maskeren (met het accent op de e) is inderdaad hetzelfde als afsmeren. En ik heb voor deze taart voor het gemak de bakmix van Funcakes gebruikt, in dit geval voor biscuit en chocoladebiscuit. Ik weet dan zeker dat ik luchtige, goed gerezen taarten heb. Voor een bruidstaart gebruik ik het liefst een poundcake. Dat is een wat zwaardere cake die tegen een stootje en is goed te stapelen, ook hoog. http://cressidabakt.blogspot.nl/2016/01/chique-cake.html

   Als je twee lagen stapelt moet je wel goed dowelen, dus stokjes in de onderste taart gebruiken zodat de bovenste taart niet in de onderste zakt.

   Mocht je vast een tutorial willen bekijken over de werkwijze met acrylic discs kan ik deze aanbevelen:
   https://www.youtube.com/watch?v=mc9GtWrhm3A
   Ik gebruik ganache i.p.v. botercrème.

   Als je nog vragen hebt hoor ik het wel!!

   Liefs,
   Cres

   Verwijderen
 2. Oh ja! Gebruik je Moskovisch of gewoon biscuit?

  BeantwoordenVerwijderen