woensdag 31 juli 2013

Pavlova!

Een heerlijk recept dat indruk maakt tijdens een diner met vrienden! Fris vers rood fruit op een bedje van merengue en vanilleslagroom, met daarover een scheutje chocoladesaus.Pavlova!Recept voor Pavlova

Voor 10 personen

Ingrediënten

6 eiwitten
250 gram fijne suiker
1 theelepel azijn
1 eetlepel maizena

400 ml slagroom

50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker

150 gram blauwe bessen

150 gram frambozen
150 gram aardbeien
poedersuiker
chocoladesaus

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 120 graden, een heteluchtoven op 100 graden. Klop de eiwitten stijf met behulp van een handmixer of een keukenmachine. Voeg tijdens het kloppen beetje voor beetje de suiker toe. Maak een papje van de maizena en de azijn en voeg dit bij de geklopte eiwitten. Dit zorgt ervoor dat de Pavlova een beetje zacht blijft vanbinnen. Het eiwitschuim moet heel stevig geklopt worden. Het mengsel is klaar als de gardes van de mixer stijve pieken vormen.

Bekleed een bakblik met bakpapier en verspreid hierop het eiwitmengsel. Zorg dat de randen iets hoger worden, zodat de vulling in de kuil in het midden kan. Plaats het bakblik in het midden van de oven. Laat het schuim twee uur drogen en zet de oven uit met de deur op een kiertje tot de bodem afgekoeld is. Haal de bodem voor gebruik heel voorzichtig van het bakpapier, pas op dat het niet breekt!


Klop de koude slagroom. Als de slagroom iets dikker wordt de suiker en de vanillesuiker toevoegen en stevig kloppen. De slagroom mag nog een beetje lobbig zijn. Schep de slagroom op de bodem. Verdeel hierover het schoongemaakte fruit. Strooi hier wat poedersuiker over en decoreer met wat strepen chocoladesaus.


Geniet ervan!Geen opmerkingen:

Een reactie posten