dinsdag 27 augustus 2013

Hartige broccolitaart!

Een verrukkelijke hartige broccolitaart. Ook onze kinderen smullen ervan. En het bevat lekker veel verse groenten! Ik houd niet van kaas, dus maak ik voor mezelf altijd een apart schaaltje zonder mozzarella, ook heerlijk!

De taart is eenvoudig te maken en gemakkelijk vantevoren te bereiden, ideaal voor een feestje! Even opwarmen in de oven en klaar is Kees, eh Cres!
Hartige broccolitaart


Recept voor hartige broccolitaart - 4 personen

Ingrediënten

7 plakjes bladerdeeg
1 flinke stronk broccoli (500gr)

50 gram spekjes
300 gram dikke plakken schouderham in reepjes
1 gesnipperd sjalotje

4 eieren

125 gram crème fraîche (light)
 of slagroom
1 bol mozzarella


Peper, zout en nootmuskaat
Bereiding
Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden. Kook de broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar in water met zout. Spoel de broccoli af met koud water. Goed uit laten lekken.

Bak de spekjes uit en voeg het gesnipperde sjalotje toe en fruit dit zachtjes.


Klop de eieren en de crème fraîche met een garde los met flink wat peper, een snufje zout en wat nootmuskaat.


Bekleed een bakvorm met de ontdooide plakjes bladerdeeg, prik gaatjes in de bodem en bestrijk de randen met eigeel. Een laagje paneermeel op de bodem voorkomt een te natte bodem. Verdeel de broccoli, de ham en het spek-ui mengsel over de bodem en bestrooi deze met nog wat peper en zout.


Verdeel het eiermengsel over de ham en broccoli en verdeel er de in stukjes gescheurde mozzarella over.


Bak de hartige taart in 35-40 minuten goudbruin, net onder het midden van de oven.




De taart met daarnaast het portie voor mij, zonder kaas :-)



Heerlijk met een tomatensalade!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen