14 maart 2021

Romige ragout

Dit recept maakte ik al een paar keer en ik zoek het vaak op, vandaar dat ik het hier plaats. Het is een heerlijke ragout die je traditioneel kunt eten met een pasteibakje maar ook met rijst en een salade. Het recept is van Brenda kookt. Zoveel lekkerder dan ragout uit een blikje en het is eenvoudig te maken.

Ingrediënten (6 personen)

350 gram kipfilet
750 ml kippenbouillon
250 gram champignons
60 gram boter
60 gram bloem
0,5 eetlepel mosterd
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels worcestersaus
3 eetlepels fijngehakte verse peterselie of 2 theelepels gedroogde
50 ml slagroom
peper
zout


Bereiding

- Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Breng de bouillon aan de kook en pocheer de kip tot deze gaar is Snijd de kip in stukjes.
- Snijd de champignons in stukjes en bak ze in wat boter of olie in een koekenpad bruin.  Voeg wat zout, peper en een eetlepel worcestersaus toe.
Smelt de boter in een pan en roer de bloem met een garde door de boter tot dit een glad mengsel vormt. Laat dit 1 minuut, al roerend, zachtjes pruttelen tot de bloem gaar is. Voeg dan, steeds roerend, beetje bij beetje de bouillon toe en roer dit tot een gladde saus.
- Voeg de mosterd, worcestersaus, kerriepoeder, champignons en kip erbij. Voeg de slagroom toe en vervolgens de fijngesneden peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de ragout in een pasteibakje, of met gekookte rijst en een groene salade.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.