maandag 20 maart 2017

Pittige Pompoensoep

Sinds een paar weken test ik producten voor The Insiders. Dit keer mocht ik Appelsientje testen. En ik kan het dan niet laten om ermee te gaan bakken en koken. Ik had een handig verspakket voor pompoensoep van Albert Heijn in huis. Het sinaasappeltje in het pak was wat zacht, dus heb ik het sap van die sinaasappel vervangen door Appelsientje. Heerlijk was het! 

Ingrediënten 
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 flespompoen
2 winterpenen
1 appel
1 glas appelsientje
stukje gember
2 groentebouillontabletten
olijfolie
(cayenne)peper
1/2 eetlepel curry madras kruiden


Appelsientje in de soep!Bereiding
Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de versnipperde sjalotjes, fijngesneden knoflook en de fijngesneden gember - deze eerst schillen, de hoeveelheid gember is ongeveer ter grootte van twee dobbelstenen - gedurende een minuut of drie. Voeg de pompoen toe, die je eerst van de pitjes hebt ontdaan en in blokjes hebt gesneden, schillen is niet nodig. Voeg ook de in blokjes gesneden wortel toe en laat dit in een minuut of 5 gaar worden. Voeg dan de appel in stukjes en het glas Appelsientje toe met een liter water en de twee bouillonblokjes. 


20 minuten laten pruttelen

Laat dit geheel 20 minuten met het deksel op de pan zachtjes koken. Daarna kun je de soep pureren met een staafmixer. Ik zeef hem daarna altijd. Voeg naar smaak wat (cayenne)peper toe. Ik heb zelf nog een halve eetlepel curry madras kruiden van Jonnie Boer toegevoegd voor wat extra pit. Mijn soep was wat dik. Ik heb nog een halve liter water en een extra bouillonblokje toegevoegd. 

Een heerlijk bord gezonde pompoensoep

De soep was heerlijk. Ook de kinderen zijn er gek op en ze eten zonder het te weten een flinke hoeveelheid groenten. Eet smakelijk!

Ook ik was van mening dat sinaasappelsap uit concentraat minder vitamines en voedingsstoffen bevat dan vergeperst sap. Dat blijkt erg mee te vallen. Het is en blijft puur sap, alleen het water wordt er uit gehaald en later weer toegevoegd en het concentraat wordt diepgevroren vervoerd om juist alle voedingsstoffen zo goed mogelijk te behouden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten