Ingrediënten voor 2 personen
2 grote zoete aardappels
2 pastinaken
4 à 6 bospenen
8 runder-kip chipolata worstjes
1 rode ui
olijfolie
zeezout
en kruiden naar smaak als:
kerriepoeder of paprikapoeder
gemalen komijn
italiaanse kruiden of
rozemarijn en
tijm
Bereiding
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 of 220 graden. Schil de groenten met een dunschiller en snijd de groenten in gelijke stukken, bijvoorbeeld in de vorm van een frietje. Snijd de ui in halve ringen. Doe de groenten in een bak en giet er ruim olijfolie over, bestrooi met zeezout en de kruiden. Meng goed met de hand door en verspreid de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de worstjes over de groenten. Rooster de groenten en worstjes op 200 of 220 graden in de voorwerwarmde oven gedurende 45 à 60 minuten. Keer halverwege de groenten en de worstjes. Eventueel serveren met een salade en een beetje mayonaise of knoflooksaus, maar zo is het ook al super lekker. Bon apetit!
![]() |
Geroosterde vergeten groenten. Foto: Culy |
Het ligt aan je oven hoe warm je hem moet zetten, soms hebben de groenten de neiging om wat slap te worden. Verkort dan de oventijd of verlaag de temperatuur. Even uitproberen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.