woensdag 28 september 2016

Meiden voor Maarten!

Maarten kreeg ter ere van zijn 16e verjaardag een brommerrijbewijs! Dus graag een scooter op de taart en wat mooie dansende meiden!


Meiden voor Maarten!

Voor het bekleden van de taart heb ik voor het eerst fondant van Renshaw (Renshaw Ready to Roll Icing, Extra) gebruikt. Werkte heerlijk! Ik kon het superdun uitrollen en voor de twee taarten van 15 en 20 centimeter doorsnede heb ik slechts 500 gram fondant gebruikt. Heerlijk dun, een goede vanillesmaak en speciaal gemaakt om te gebruiken bij een hoge luchtvochtigheid. Geen geplak, hulde! Let wel op het woordje 'extra'! Deze fondant is extra stevig en elastisch en speciaal geschikt voor een hoge luchtvochtigheid. De fondant zit in een fraaie rode verpakking van een kilo. Wat ook ideaal is is dat je oneffenheden heel gemakkelijk kunt wegwrijven. 

Renshaw Ready to Roll Icing Extra

Het kleuren ging iets minder gemakkelijk. Ik gebruik de ProGel van Rainbowdust en het duurde even voor de kleur opgenomen was. Nu is het sowieso aan te raden de fondant een dag van tevoren te kleuren, maar daar neem ik eerlijk gezegd nooit de tijd voor ;-).


ProGel kleurstoffen van Rainbowdust

Dit weekend was de Taart en Trend beurs in Utrecht en ik heb gelijk een grote doos Renshawfondant gekocht. Dat geeft wel aan dat ik een fan ben!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten