10 september 2024

Zalige Tomatenrisotto

Tomatenrisotto met worstgehakt naar een recept van Yvette van Boven. Supergemakkelijk want de oven doet het meeste werk.


Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 runderbraadworstjes (200 à 250 gram)
    1 rode puntpaprika, in blokjes
    1 kleine ui, fijngehakt
    2 tenen knoflook, in dunne reepjes
    rozemarijn, fijngehakt (ongeveer 2 takjes)
    een paar druppels srirachasaus
    150 g risottorijst
    150 ml witte wijn
    125 ml passata
    250 ml kippenbouilon

    Bereiding
    Verhit de olie in een zware braadpan die in de oven mag.
    Verwarm de oven voor op 180°C.
    Snijd het vel van de worstjes open en verkruimel het worstvlees boven de hete olie in de pan.
    Bak de inhoud van de worstjes even om.
    Voeg de paprika, de ui en de knoflook toe.
    Bestrooi de rozemarijn en druppel ook de sriracha erop.
    Bak alles al omscheppend gedurende een minuut of vijf.
    Roer dan de rijst erdoor en bak deze nog een minuut mee.
    Blus af met de wijn en roer er vervolgens de passata en de bouillon door.
    Breng het geheel al roerend aan de kook.
    Plaats de deksel op de pan en zet de pan in de oven.
    Bak de risotto in 18-20 minuten gaar, tot alle vloeistof is opgenomen.